Utgangspunkt for en sjekkliste

Hva du trenger å ha med på en sjekkliste for forberedelser og pakking vil selvfølgelig være veldig forskjellig fra person til person. Likevel er det noenting som gjelder for de aller fleste.

Ting du MÅ ha for å reise

Noen ting må du helt enkelt ikke glemme, og gjelder for alle. Pass er en selvfølge, det samme gjelder for billetter på mobilen eller papir. Mobilen er selvfølgelig obligatorisk i seg selv for nesten absolutt alle. Hvis du trenger visum til landet du skal til, er det noe du absolutt må ordne og ha med deg. Pass dessuten på at du har med deg medisiner, kontaktlinser og lignende som kan være svært vanskelig å kjøpe.

Nesten obligatoriske ting å pakke

Etter de helt nødvendige tingene, kommer det som du nesten garantert trenger men som du likevel faktisk kan reise fra uten å måtte snu. Det kan være for eksempel grunnleggende hygieneprodukter som tannkrem og tannbørste, et par skift med klær og så videre. I tillegg kommer alt som er nødvendig for akkurat den reisen du skal på. Det kan selvfølgelig være kult å kjøpe en ny badebukse første dagen på en badeferie, men det er kanskje greit å prøve å planlegge litt mer…

Komfort og ekstra ting

Når du har alt du vet at du må ha, og hvis det fortsatt er plass igjen i kofferten, kan du vurdere hva du eventuelt kan ta med av ting som du strengt tatt ikke må ha. Det kan handle om ekstra skift, men dessuten litt ekstra lesestoff til flyet eller nettbrett, spillemaskiner og lignende. Likevel kan det være lurt å prøve å begrense seg så mye som mulig når du kommer til denne siste kategorien, det blir vanligvis nok i kofferten uansett. Pass også på å pakke litt luft i kofferten, til alle innkjøp du skal gjøre.