Lister reduserer stress…

Sjekker du ti ganger om du har med passet ditt? Eller tenker du over om du har pakket tilstrekkelig med sokker når du sitter på flyet? Det er unødvendig å stresse med pakking, og med noen gode sjekklister vil det være mye enklere å stresse ned i forkant av en stor reise.

Lag lister som du kan bruke flere ganger

Hver reise du er på er selvfølgelig unik, men pakkingen din trenger egentlig ikke å være det. Det er vanligvis de samme tingene du trenger å ha med deg, i hvert fall hvis du reiser til en destinasjon med omtrent samme vær. Selvfølgelig kan det også være store forskjeller mellom hva du trenger å pakke med tanke på ulike aktiviteter, men i grunn vil en liste du lager for en reise nesten alltid kunne brukes på en annen. Pass derfor på å lage lister i et format som du kan bruke en gang til, som for eksempel i et enkelt regneark på nett eller i noe annet system som Google Keep.

Ikke vær for detaljert, men lag en liste du kan stole på

Det er ikke nødvendig å lage en liste som inneholder detaljer helt ned på nederste nivå. Det er sannsynligvis ikke noe vits å skrive opp eksakt hvilken farge det skal være på genseren du har med deg.

Samtidig må du passe på at listen er så god at du virkelig stoler på den. Begynn derfor gjerne å lage en liste en stund i forkant av ferien, slik at du er helt sikker på at listen er til å stole på når du kommer til avreisedagen. Da har du rukket å sjekke noen ganger at det virkelig står penger, pass og billetter på den. Husk at det aller meste kan kjøpes, så det viktige er at listene etter hvert gjør det hyggeligere å forberede seg.