Fem destinasjoner der du trenger en uke eller mer

Nordmenn elsker sommerferie og andre ferier i løpet av året der det er mulig å lade batteriene over flere uker. Det åpner for et vell av ulike destinasjoner som du ikke rekker i løpet av en langhelg.

Ranchferie i USA

Hvis du har en drøm om å være cowboy, og ikke er helt ukjent med hester, kan en ranchferie i USA anbefales. Det finnes flere ulike rancher der du kan få være med på å passe på kveg fra hesteryggen i en uke eller to, til og med en ranch der eieren er norsk.

Cruiseferie for hele familie

Cruise høres kanskje ut som noe som er for pensjonister med blått hår, men moderne cruiseskip er egentlig mer for barnefamiliene. I Karibia har de store cruiseselskapene egne øyer med opplevelser, det blir kanskje ikke en veldig autentisk opplevelse men likevel veldig gøy.

Svalbard og Longyearbyen

Nærmere Norge finner vi Svalbard, for deg som ikke vil ha varme i Karibia eller Texas. Det er mulig å oppleve Svalbard på noen få dager, men en uke eller to gir mye mer innsikt i hvordan det er å bo et sted med isbjørner rundt deg.

Bilferie i Italia

Hvis du tør å gi deg ut i den italienske trafikken, blir det mye enklere å ta seg rundt i Italia, og kanskje finne steder som du ellers hadde gått glipp av. Ta det rolig og ikke la deg stresses av italienerne, de er flinke sjåfører og kjører forbi hvis det går for sakte.

Tyskland rundt

Tyskland er et annet land som passer bra å utforske med bil. Dessuten er det lett å komme seg til Tyskland, med ferge enten til Kiel eller via Danmark. Prøv gjerne å improvisere, det finnes mange små hoteller som du kan booke et rom på i siste minuttet. Da kan du tilpasse reiseruten etter hva dere vil se fra dag til dag.