En bucketlist for dine reiser

En bucketlist er helt enkelt en liste med ting du vil gjøre, egentlig ting du vil gjøre før du dør. Uttrykket kommer fra det engelske uttrykket «kick the bucket».

Hvorfor burde du lage en bucketlist?

Det kan kanskje høres litt trist ut å lage en liste med destinasjoner som du skal besøke før du dør, de fleste mennesker har ikke lyst å tenke på sin egen dødelighet. Samtidig er det en fin tanke å faktisk ha en plan for hva du skal gjøre med livet ditt, det gjelder selvfølgelig også for andre områder enn reising.

Du drømmer kanskje om å reise til en rekke eksotiske steder, men det er lett å utsette de litt større turene. Dessuten er det lett å velge reisemål på en ustrukturert måte, i takt med trender og tilbud. Det er selvfølgelig ikke noe feil med det, og det å reise skal aldri bli et ork som du bare gjør for å krysse av punkter på en liste. Samtidig kan en liste hjelpe deg med å faktisk realisere de store drømmene som kanskje ellers blir utsatt i det uendelige.

Gjør listen realistisk

En forutsetning for at en bucketlist skal være hensiktsmessig er at den er realistisk. Det er selvfølgelig mulig å legge til alle land over hele verden på listen, men for de aller fleste er det verken praktisk eller økonomisk mulig å besøke alle land i verden. Da blir en bucketlist kanskje en demotiverende faktor.

Dette skal selvfølgelig ikke hindre deg fra å drømme om lange reiser til fjerne og eksotiske reisemål. De aller fleste reiser kan realiseres, med planlegging og prioritering. Derfor kan en bucketlist også være en bra begynnelse, når du vel har skrevet ned dine drømmer på papir kan det være lettere å begynne med den praktiske planleggingen av detaljer som billetter og økonomi.